Generalni konzulat RS Muenchen /Novice /
07.09.2018  

Podelitev priznanja in zahvale Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu Ivanki in dr. Nikolaju Tarasov, Stuttgart, 6. september 2018

Ivanka in dr. Nikolaj Tarasov sta v svojih poslovnih prostorih v Stuttgartu, na Sophienstraße 25, nad 20 let gostila Konzularne dneve generalnega konzulata v Stuttgartu in tudi izven njih nudila izdatno podporo generalnemu konzulatu pri opravljanju njegovih konzularnih nalog v Baden-Württembergu. Na ta način je imel generalni konzulat v Stuttgartu tako rekoč svojo stalno izpostavo in Slovenci v Baden-Württembergu prijaznega sogovornika ter usmerjevalca.

GK Urtelj je ob prisrčnem srečanju in predaji priznanja poudarila, da ji je podelitev priznanja v prav posebno čast, saj je v letih 1998 do 2002 tudi osebno kot konzulka spoznala pomen prizadevanj Ivanje in dr. Nikolaja Tarasov.

Priznanje Urada za več kot 20-letno uspešno sodelovanje z Generalnim konzulatom Republike Slovenije v Münchnu pri delu s slovensko skupnostjo v Stuttgartu in v Baden-Württembergu je podpisal gospod minister Gorazd Žmavc.