Generalni konzulat RS Muenchen /Novice /
05.04.2020  

Nemoteno delovanje Luka Koper in logističnih povezav preko Republike Slovenije tudi v času pandemije - COVID-19

Družba Luka Koper, d. d. kot koncesionar v koprskem pristanišču je uvedla zaščitne ukrepe za preprečevanje širitve okužbe s koronavirusom, s čimer je zaščitila zaposlene in vse, ki se nahajajo na območju pristanišča.  

Tako je zagotovila nemoteno delovanje vseh terminalov in izvajanje vseh storitev.  

Prilagojeno novim zaščitnim ukrepom in hkrati neprekinjeno poteka tudi delo nadzornih organov na območju mejne kontrole pristanišča, s čimer je zagotavlja tudi varna prepustnost blaga.   

Železniški tovorni promet čez vse mejne prehode in v Republiki Sloveniji poteka nemoteno. Kljub omejitvam v posameznih državah in na mejnih prehodih potekata tudi cestni tovorni in tranzitni promet preko koprskega pristanišča nemoteno.  

Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije je z odredbo odpravilo omejitev prometa za tovorna vozila nad 7.500 kg ob vikendih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure ter v petek (10. 4.) pred Veliko nočjo od 14. do 21. ure. Odredba velja do zajezitve in obvladovanja epidemije COVID 19.  

Vsa obvestila vezana na trenutno situacijo lahko spremljate tudi na spletni strani Luke Koper https://www.luka-kp.si/slo/novice/single/korona-info-34958 

Za morebitna dodatna pojasnila lahko pišete na e-naslov: portkoper(at)luka-kp.si ali pokličete na telefonsko številko: +386 (0)5 6656 100.