Generalni konzulat RS Muenchen /Novice /
12.01.2021  

Aktualna ureditev pri vstopu v Slovenijo

Aktualni pogoji vstopa v Slovenijo veljajo od 9. 1. 2021. Nemčija ostaja na t.i, rdečem seznamu držav za katere obstaja visoko tveganje za okužbo z virusom SARS-CoV-2.

Osebo, ki prihaja iz države na rdečem seznamu, se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za 10 dni.

Predčasna prekinitev karantene je mogoča s predložitvijo negativnega rezultata testa; to testiranje je mogoče šele od petega dneva po prihodu.

Oseba pa v karanteno ne bo napotena, če ob prehodu meje predloži negativni izvid testa PCR, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa in je bil opravljen v državi članici EU, državi članici schengenskega območja ali pri organizaciji ali posamezniku, ki sta ju Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo in Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano prepoznala za ustrezna in verodostojna ter sta navedena na seznamu na spletni strani Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano.

Pri testih, ki so opravljeni v državi članici EU, državi članici schengenskega območja, se od 9. 1. 2021 priznavajo tudi t.i. hitri testi.