Generalni konzulat RS Muenchen /Novice /
21.11.2016  

DDR. MIRA DELAVEC TOUHAMI - SKRIVNOSTNI SVET SLOVENIJE

DDR. MIRA DELAVEC TOUHAMI - SKRIVNOSTNI SVET SLOVENIJE

 

Knjiga Skrivnostni svet Slovenije nas popelje po slovenski pokrajini, z ddr. Miro Delavec Touhami potujemo od sečoveljskih solin do pohorskih gozdov, obiščemo mlin na Muri in Julijske Alpe. Na poti srečamo slovanske boginje, gorske vile, hudiča, kurente … Opazujemo kozolce, spoznamo lipicanca in človeško ribico, izvemo, kaj potrebujemo za klekljanje in kako lahko pripravimo štruklje. Slovenija je majhna, a skriva v sebi neizmerno veliko lepot in zanimivosti.

Štirinajst zgodb in pravljic, zbranih v knjigi Skrivnostni svet Slovenije, je ddr. Mira Delavec Touhami napisala, da bi otrokom in odraslim približala naravne in kulturne znamenitosti Slovenije. Dodala je seznam raznolikih dejavnosti, ki se jih lahko vključi ob branje, in jezikovne vaje, ob katerih otroci in odrasli bogatijo besedišče in razvijajo sporazumevalne zmožnosti. Knjiga je dragocen pripomoček za vse, ki jih zanimajo vsebine, povezane s slovenskim ljudskim izročilom in utrjujejo svoje jezikovno znanje.

Iz recenzije mag. Barbare Hanuš

Knjiga, ki obsega 104 strani, je bogata ne samo po vsebini, ampak tudi po videzu, saj so v njej čudovite ilustracije JURETA KRALJA in različne fotografije, ki so vezane na slovensko kulturno dediščino.

Avtorica knjige je drugače v slovenskem literarnem prostoru drugače poznana predvsem kot preučevalka življenja in dela prve slovenske pisateljice, pesnice in skladateljice, Josipine Urbančič Turnograjske in je avtorica knjige Hči puščave.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vljudno vabljeni k nakupu.

Več podatkov dobite na: info(at)kdjt.si; Kulturno društvo Josipine Turnograjske, Mače 1, 4205 Preddvor, Sloevnija

ali pri

Kontaktni osebi: ddr. MIRA DELAVEC TOUHAMI; delavec.mira(at)gmail.com; GSM: 0049 176 58 677 416.