Generalni konzulat RS Muenchen /Konzularno poslovanje /Informacije o vizumih za RS /

Informacije o vizumih za Republiko Slovenijo

Vizumska obveznost posameznih držav za potovanje v RS
dosegljivo na tej spletni strani.

Pogoji za pridobitev vizuma

Vlogo za vizum je potrebno vložiti osebno na Veleposlaništvu RS v Berlinu (od ponedeljka do srede, od 10.00 do 12.00 ure) ali pri Generalnem konzulatu RS v Münchnu (Lindwurmstr. 14, 80337 München, tel: 089 543 9819, 543 9481), ki je pristojen za Bavarsko in Baden-Württemberg.

Dokumenti, ki jih je potrebno priložiti k vlogi za vstopni vizum:

  • potni list, veljaven najmanj mesec dni po potovanju, skupaj s kopijo,
  • veljavno dovoljenje za bivanje skupaj s kopijo
  • potrdilo delodajalca, pogodbo o delu ali zadnje tri plačilne liste skupaj s
    kopijo,
  • potrdilo o prijavi naslova v ZR Nemčiji,
  • 1 fotografija,
  • potrdilo o namenu potovanja:

    • garantno pismo sorodnikov ali znancev iz Slovenije, potrjeno pri notarju (original), ali
    • v primeru sklenjene zakonske zveze z državljanom EU poročni list s kopijo,
    • povabilno pismo poslovnega partnerja iz Slovenije, potrdilo o rezervaciji potovanja (hotel, letalo, vlak, itd.).

Dokumenti, ki jih je potrebno priložiti za tranzitni vizum:

  • potni list, veljaven najmanj mesec dni po potovanju, skupaj s kopijo,
  • veljavno dovoljenje za bivanje skupaj s kopijo,
  • potrdilo delodajalca, pogodbo o delu ali zadnje tri plačilne liste skupaj s kopijo,
  • 1 fotografijo,
  • veljavni vizum za ciljno državo in morebitne ostale države tranzita.

Postopek za pridobitev vizuma lahko traja do 14 dni.

Formular za izdajo vizuma

dosegljiv na tej spletni strani

S 1.12.2017 se je spremenil seznam za obvezno predhodno preverjanje, h kateremu so se dodale naslednje države: Azerbajdžan, Kenija, Kirgizistan, Tadžikistan in Turkmenistan. 

Prav tako se je spremenil tudi seznam za naknadno obveščanje.