Generalni konzulat RS Muenchen /O generalnem konzulatu /Generalna konzulka /Nagovor /

Nagovor generalne konzulke

Dragi Slovenke in Slovenci,

spoštovani predstavniki dežel Bavarske in Baden-Württemberga,

cenjeni obiskovalci spletnih strani Generalnega konzulata RS v Münchnu!

 

S 25. avgustom 2021 sem nastopila funkcijo generalne konzulke RS v Münchnu in s tem prevzela vodenje Generalnega konzulata RS v Münchnu.

 

V tej vlogi želim nadaljevati delo dosedanjih generalnih konzulov in poglobiti že tako intenzivne odnose na vseh področjih. Pri svojem delu vidim v ospredju sprva skrb za slovenske državljane in interese Republike Slovenije, zlasti ob priložnosti predsedovanja Slovenije Svetu EU 2021.

 

Zavzemala se bom, da bo politično sodelovanje še bolje služilo dodatnim priložnostim za slovenska podjetja na gospodarskem področju, visokotehnološkim-inovativnim povezavam in sodelovanju na ostalih področjih. Trudila se bom intenzivirati sodelovanje v okviru Stalne mešane slovensko-bavarske komisije in zasledovala nove priložnosti za sodelovanje.

 

Skupaj s svojimi sodelavci si bomo prizadevali, da po najboljših močeh prisluhnemo potrebam ljudi, pa naj gre to za osebne okoliščine ali izzive podjetij.

 

Veselim se srečanja s slovenskimi društvi kakor tudi nadaljevanja dopolnilnega pouka slovenščine v prostorih generalnega konzulata.

 

Zahvaljujem se za opravljeno delo vsem svojim predhodnikom, še posebej pa GK Dragici Urtelj, za njeno konstruktivno naravnanost in požrtvovalnost, še zlasti v času pandemije.

 

Z lepimi pozdravi in v dobrobit Slovenije #ifeelsLOVEnia

 

vas lepo pozdravljam

 

Maša Šiftar